Nieuws

 

20-04-2015    

Bevrijdingsvuurestafette Normandië-Wageningen

Dit jaar halen fietsers van Tour Club Wageningen (TCW’79) het Bevrijdingsvuur op vanaf Sword Beach en brengen het naar de Belgisch-Nederlandse grens. Vanaf daar nemen de lopers van Pallas’67 het vuur over en brengen het naar Wageningen, waar zij op 4 mei aankomen. Ondertussen bezoeken zij verschillende monumenten. Bij het monument Mur des Fusillés in Arras, Frankrijk en het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendkonk worden Marigold plaquettes gelegd.

 

20-04-2015

Frank Graham Cycle Liberation Tour

De Frank Graham Cycle Liberation Tour heeft de eer om het Bevrijdingsvuur uit Auschwitz naar Wageningen te brengen.

Tijdens de Frank Graham Cycle Liberation Tour worden verschillende plaquettes gelegd bij de concentratiekampen Auschwitz, Bergen-Belsen en Westerbork. Ook wordt er een plaquette gelegd bij het Holocaust Memorial in Berlijn.

 

18-04-2015

Bevrijdingsfeest Ede

Op 17 april was het 70 jaar geleden dat Ede werd bevrijd van de Duitse onderdrukking. Tijdens het Bevrijdingsfeest in Ede kreeg burgemeester Cees van der Knaap een Marigold plaquette uitgereikt. Dit gebeurde zaterdag 18 april door Martien van Hemmen van Stichting Exodus Wandelevenement en Ed Dumrese van het Nationaal Comité Herdenkingen Capitulaties 1945 (Wageningen45).